8721x bekeken sinds 4 augustus 2016
Teamblog

Laatste 10 blogs

ZUIDVOGELS JO14-1 - LOOSDRECHT JO14-1 5-0 22 APR'17 (BNO)

Zuidvogels JO14-1 - Loosdrecht JO14-1 5-0 22 apr'17 (BNO) "JO14-1 krijgt 3 punten bijgeschreven zonder te spelen"
Helaas had Loosdrecht slechts 8 man beschikbaar en meldde zich zaterdagochtend af naar de Zuidvogels af te reizen om de geplande wedstrijd te spelen.
Vooralsnog werd er een reglementaire 5-0 winst gerapporteerd als uitslag voor de thuisploeg....
Erg jammer want de JO14-1 had wel weer eens behoefte aan een wedstrijd waarin ze op eigen krachten winnend de punten binnen konden halen.
Lees verder | Auteur: Arjan | 25 april 2017 | 0 Reacties

ZUIDVOGELS JO14-1 - TOV JO14-1 1-1 19 APR'17

Zuidvogels JO14-1 - TOV JO14-1 1-1 19 apr'17"Zuidvogels JO14-1 krijgt te weinig met gelijkspel tegen TOV"
Rust: 0-1
Eindstand: 1-1
Doelpuntenmaker: Oskar

Op een zonnige maar frisse woensdagavond stond de wedstrijd gepland tegen TOV uit Baarn. Na verzoek van TOV werd deze wedstrijd al midweeks gespeeld daar zij geen elftal op de been konden brengen tijdens de Meivakantie. Ontmoetingen tussen deze twee ploegen levert altijd veel strijd en duels op het randje op waar al eerder de scheidsrechter een cruciale invloed heeft gehad. We hielden ons hart dan ook vast bij aanvang van deze wedstrijd.

De intenties van Zuidvogels waren goed, lekker vol op de aanval en de tegenstander vroeg vastzetten op eigen helft. Dit werkt prima als je ook maar zorgt dat het achterin goed georganiseerd is. Dat bleek enkele malen in het begin niet het geval, TOV kon hierdoor in de omschakeling er gevaarlijk uitkomen. Na geklungel achterin, een misverstand tussen keeper en verdediging en wellicht onreglementair hinderen van een Baarnse aanvaller leverde TOV de onverwachte 0-1 voorsprong op. Zuid moest in de achtervolging, was de rest van de 1e helft de betere ploeg zonder echt goed te spelen. Kansen voldoende om de achterstand te repareren, tot aan de 16 niets aan de hand maar vervolgens niet scherp in de laatste fase of afronding op het Baarnse doel. Ondanks dit grote veldoverwicht werd er met een teleurstellende 0-1 achterstand de rust in gegaan.

De JO14-1 trapte af in de 2e helft en ging op zoek naar de gelijkmaker maar vergat wederom achterin geconcentreerd te verdedigen. TOV kwam enkele malen zeer dicht bij een nieuw doelpunt, gelukkig redde Thijmen op miraculeuze wijze waardoor een grote achterstand werd voorkomen. Na 45 minuten spelen dan toch eindelijk de verdiende gelijkmaker. Hikmet ging goed diep, de TOV keeper en zijn verdedigers liepen elkaar in de weg en Oskar was attent om de vrije bal van dichtbij binnen te schieten, 1-1. Zuid ging door en de 2-1 hing absoluut in de lucht. Aan de andere kant bleef TOV er gevaarlijk uitkomen in de omschakeling. Waar voetballertjes vaak teveel televisie kijken en hun idolen proberen te immiteren hadden we vandaag te maken met een scheidsrechter die een vervolg gaf aan het optreden van scheidsrechter Kassai. Tot 2 maal toe werd een zuivere penalty i.v.m. hands van TOV in de 16 niet aan Zuidvogels gegeven. Tarik had een vrije doorgang op weg naar de 2-1 maar werd net buiten de 16 onreglementair onderuit gehaald, 100% overtreding en gele kaart zou je zeggen. Helaas werd ook dit weggewoven en werd Tarik zelfs ontrecht door de scheidsrechter toegesproken. Enkele cruciale momenten en arbitrale dwalingen die van grote invloed waren op het uiteindelijke resultaat. Dat de JO14-1 zelf het verschil al had moeten maken was overduidelijk. Zij hadden zelf een overwinning over de streep moeten trekken maar als je zo tegengewerkt wordt is dat ook wel weer heel erg moeilijk. Even leek Olivier zich in de blessuretijd nog onsterfelijk te kunnen maken, zijn schot van randje 16 schampte de rechterkruising en verdween achter.Eindstand 1-1.

Weer een puntendeling met een ploeg die achter de gedoodverfde kampioen Roda'46 strijdt om de 2e plaats. Het blijft spannend daar de JO14-1 samen met TOV en SO Soest nog in de race blijft voor deze 2e plaats.

Aanstaande zaterdag wacht het laaggeklasseerde Loosdrecht welke te gast is op sportpark de Wolfskamer. Na enkele wedstrijden waar puntverlies werd geleden nu een tegenstander die op papier makkelijk verslagen zou moeten worden.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 22 april 2017 | 0 Reacties | 14 foto's

RODA'46 JO14-3 - ZUIDVOGELS JO14-1 4-0 8 APR'17

Roda'46 JO14-3 - Zuidvogels JO14-1 4-0 8 apr'17"Zuidvogels JO14-1 niet opgewassen tegen aanstaande kampioen Roda'46"
Rust: 1-0
Eindstand: 4-0

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 22 april 2017 | 0 Reacties

SO SOEST JO14-2 - ZUIDVOGELS JO14-1 2-2 25 MRT'17

SO Soest JO14-2 - Zuidvogels JO14-1 2-2 25 mrt'17"Onterechte puntendeling JO14-1 bij SO Soest"
Rust: 0-2
Eindstand: 2-2
Doelpuntenmakers: Olivier en Hikmet

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 07 april 2017 | 0 Reacties

ZUIDVOGELS JO14-1 – VICTORIA JO14-2 4-0 18 MRT’17

Zuidvogels JO14-1 – Victoria JO14-2 4-0 18 mrt’17“JO14-1 zet Victoria kansloos aan de kant met strakke 4-0 overwinning”

Rust: 1-0
Eindstand: 4-0
Doelpuntenmakers: Omar 2x, Tarik en Oskar

Na de nietszeggende en inspiratieloze overwinning op AS’80 een week geleden moest de JO14-1 afgelopen zaterdag echt weer aan de bak. Victoria kwam op bezoek op sportpark de Wolfskamer. Beide eerdere ontmoetingen tegen de ploeg uit Hilversum dit seizoen werden in winst omgezet.

Deze zaterdag helaas nog zonder de langdurig geblesseerde Dylan en met enkele niet 100% fitte spelers. Gelukkig is de JO14-1 een 16-mansselectie en zijn er voldoende volwaardige krachten die in de basis konden starten. De gasten van Victoria wonnen de toss en kozen ervoor de aftrap te nemen. Van begin af aan een lekker fel en snel potje voetbal van beide kanten. Na 8 minuten resulteerde dit al in de openingstreffer. Via een snelle omschakeling ging de Zuid ten aanval, na goed samenspel werd Tarik de 16 ingestuurd. Tarik bleef kalm en rondde beheerst af voor de 1-0. Ondanks dat er geen doelpunten meer vielen in de 1e helft was het een leuke wedstrijd. Beide ploegen gingen vol in de aanval, het tempo lag hoog en er werd goed voetbal op de mat gelegd. Zuidvogels verzuimde het om in de 1e helft al verder afstand te nemen van Victoria. De gasten daarentegen kregen wel enkele mogelijkheden maar echt heel gevaarlijk werd het niet voor het doel van Thijmen.

In de 2e helft werd bij aanvang een fel Victoria verwacht, zo geschiedde. De gasten kwamen beter uit de kleedkamer en hadden wat veldoverwicht. Tot aan de zestien mochten zij vrij combineren en opkomen, vervolgens greep de JO14-1 in zodat er niet echte doelkansen ontstonden. Op het juiste moment verdubbelde de Zuid de voorsprong. In de 48e minuut was het Omar die de stand op 2-0 bracht. Victoria leek aangeslagen en onze boys konden wat vrijer voetballen. De duels werden zo af en toe wat feller met meer overtredingen. Zo ook in de 55e minuut toen Coen met geel voor een 10 minuten tijdstraf naar de kant moest nadat hij een tegenstander van achteren met beide benen haakte. De man meer situatie leverde Victoria niet echt een voordeel op. Zuidvogels deed er nog een schepje bovenop en de 10 man op het veld compenseerden de man minder ruimschoots. De klok tikte door en ondanks dat Victoria wederom goed tegenstand bood was er geen enkele twijfel dat Zuid vandaag de winst niet over de streep zou trekken. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de 63e minuut. Zuidvogels was in de aanval Cas bracht de bal in de 16 en Omar bedacht zich geen moment door met een fantastische omhaal de bal via onderkant lat in het doel te werken. Zelfs enkele spelers van Victoria applaudisseerden voor dit hoogstandje. De zege was binnen, Victoria bleef voetballen op zoek naar een eretreffer maar Zuidvogels was de bovenliggende partij. Kort voor tijd was het Oskar die met een bekeken hoge bal de doelman kansloos liet voor de 4-0 eindstand.

Een prima pot voetbal van de JO14-1. Victoria werd met goed voetbal aan de kant gezet. De JO14-1 kwam tot mooie combinaties, aanvallen en doelpunten. Met als hoogtepunt uiteraard de schitterende omhaal van Omar. Ook achterin werd het goed dicht gehouden zodat Thijmen voor de zoveelste keer dit seizoen zijn doel schoon hield.

Volgende week reist de JO14-1 af naar Soest voor het treffen met de plaatselijke SO JO14-2. Dit voetbalseizoen troffen we deze tegenstander tweemaal en beide keren gingen de punten naar Soest. 3 keer is scheepsrecht zegt het gezegde, om aansluiting te houden met koploper Roda zal er ditmaal dus echt gewonnen moeten worden. Als de JO14-1 hetzelfde niveau als deze zaterdag op de mat kan leggen zal ook Soest verslagen gaan worden.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 21 maart 2017 | 0 Reacties | 30 foto's

ZUIDVOGELS JO14-1 – AS’80 JO14-1 8-2 11 MRT’17

Zuidvogels JO14-1 – AS’80 JO14-1 8-2 11 mrt’17“Plichtmatige winst JO14-1 op hekkensluiter AS’80”
Rust: 4-0
Eindstand: 8-2
Doelpuntenmakers: Tarik 3x, Omar, Tijn, Olivier, Coen en Jurgen allen 1 doepunt.

Ruim anderhalve maand geleden was het dat de JO14-1 voor het laatst voor een competitiewedstrijd het veld in moest. Winterse omstandigheden, vakanties en tegenstanders die snipperdagen opnamen zorgden ervoor dat er tussentijds niet gevoetbald werd. Afgelopen zaterdag mochten onze boys dan eindelijk weer aantreden en wel tegen hekkensluiter AS’80.

Zuidvogels nam de aftrap op veld 2 onder prima voetballende weersomstandigheden. Snel werd duidelijk waarom AS’80 de hekkensluiter is van deze Voorjaarscompetitie. Het kwaliteitsverschil was enorm en Zuidvogels had geen enkele moeite met deze tegenstander. Na een verkeerde terugspeelbal was het Omar die attent de score opende. Via 2 doelpunten van Tarik liep Zuid uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Zoals zo vaak tegen mindere tegenstanders gaat de JO14-1 mee in het spelniveau. Zo ook vandaag, een rommelige fase ontstond waarin weinig goed voetbal te zien was. Na een ingooi werd Tijn in het strafschopgebied bereikt die netjes en gecontroleerd de 4-0 langs de keeper plaatste. Met deze tussenstand werd de rust op gezocht.

De wedstrijd was al gespeeld maar toch moesten er nog 35 minuten gevoetbald worden. Getuige het spelbeeld en verschil in kwaliteit was het de JO14-1 aan hun stand verplicht om uit te lopen naar dubbele cijfers. Onzorgvuldigheid en gebrek aan scherpte zorgde zowaar voor een treffer van de gasten. Zuidvogels liep vervolgens via Olivier, Coen en Jurgen uit naar een 7-1 voorsprong. De reus van AS’80 zorgde voor de 7-2 alvorens Tarik kort voor tijd dan toch nog een treffer kon toevoegen voor de Zuid. Het ongeïnspireerd spelende JO14-1 vergat voorin weer als elftal te spelen. Teveel spelers gaan dan voor eigen succes zonder oog te hebben voor medespelers die er beter voor staan. De einduitslag van 8-2 viel dan ook nogal tegen en had veel hoger uit moeten vallen als de ZuId scherp gespeeld had.

Een plichtmatige overwinning en de drie punten voor de JO14-1. AS’80 heeft totaal niets te zoeken in deze voorjaarspoule en zal naar verwachting geen enkel punt gaan behalen. Voor de boys van de JO14-1 zaak de puntjes tijdens de midweekse trainingen weer op de i te zetten zodat er wel een goede pot op de mat gelegd gaat worden tegen Victoria. De Hilversummers die volgende week te gast zijn op sportpark de Wolfskamer zijn van een ander kaliber dan de Almeerders. Tijdens de opening van de Voorjaarscompetitie werd er enigszins moeizaam van de Hilversummers gewonnen. Wil de JO14-1 in deze competitie mee blijven doen om de hoogste prijs zal er weer gewonnen moeten worden.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 17 maart 2017 | 0 Reacties | 9 foto's

SV HUIZEN JO15-2 - ZUIDVOGELS JO14-1 0-3 21 FEB'17 (VRIENDSCHAPPELIJK)

sv Huizen JO15-2 - Zuidvogels JO14-1 0-3 21 feb'17 (vriendschappelijk)"Prima oefenwinst JO14-1 tegen Huizen JO15-2"
Rust: 0-0
Eindstand: 0-3
Doelpuntenmakers: Omar, Liam (penalty) en Tarik.

Door winterse omstandigheden en de Voorjaarsvakantie voor onze boys al geruime tijd geen wedstrijd. Ook de aankomende twee weekenden vrijaf doordat tegenstanders een "snipperdag" hebben opgenomen. Zaterdag 28 januari was de laatste wedstrijd en 11 maart zal de eerstvolgende pot voetbal pas op het programma staan. Gelukkig werd in sv Huizen een tegenstander gevonden om tussentijds een oefenwedstrijd te spelen.

In plaats van de wekelijkse dinsdagavond training een vriendschappelijke wedstrijd tegen Huizen JO15-2. Huizen kent geen JO14-1, hun JO15-2 is feitelijk dezelfde lichting als onze boys van de JO14-1, zij het met een enkele 2e jaars. Een mooie graadmeter dus om te kijken waar onze jongens staan. Zonder de vakantievierende Jurgen, Dylan en Tijn en de geblesseerde Xander begon de JO14-1 om exact 18.30 uur met slechts 1 wissel aan deze wedstrijd. De 1e helft kon samengevat worden als redelijk goed gelijk opgaand waarbij de thuisploeg de beste kansen creëerde. Huizen had een periode waarin zij meer balbezit hadden en de betere ploeg waren maar ook de Zuid kon een fase noteren waarin zij iets de bovenliggende partij waren. Huizen kwam enkele malen in kansrijke positie voor het Zuidvogels doel maar vond dan Thijmen op hun weg die als vanouds zijn doel stond te verdedigen. Zuid kreeg niet echt uitgespeelde kansen waardoor er na precies 35 minuten op de stopwatch de rust met de welbekende 0-0 als brilstand werd bereikt.

Na een korte pauze werd er aangevangen voor de 2e helft. In de beginfase een zelfde spelbeeld op het veld. Over en weer lekkere duels zonder dat het echt hard en gemeen werd. Zuidvogels trachtte er met enkele counters snel uit te komen en gevaar te stichten waar Huizen het met opbouwend voetbal probeerde. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Zuidvogels de regie in handen mede doordat bij Huizen de energie langzaamaan weg ebde. In de 48e minuut een snelle voorzetting van de Zuid die na een razendsnelle omschakeling de aanval vond. Omar en Hikmet speelden goed samen maar vonden de Huizer goalie op hun pad. De rebound werd door de hardwerkende Oscar opnieuw de 16 ingebracht, ditmaal was Omar wel doeltreffend en zorgde voor de 0-1 voorsprong. Deze voorsprong voor de Zuid gaf onze boys extra energie waar bij Huizen het kaarsje verder uitging. Zuid werd alsmaar gevaarlijker en een 2e doelpunt kon niet uitblijven. Na bijna een uur spelen ging de bal op de stip, Omar werd onreglementair in zijn rug geduwd. Liam vertrouwd achter de bal, zijn strafschop ging hard tegen de touwen voor de 0-2. Direct na de aftrap miscommunicatie in de verdediging van Zuid na een door trainer Bilal doorgevoerde wissel. De desorganisatie achterin bracht Huizen in doelrijke positie, Thijmen redde knap op het schot. Nadat de organisatie en rust onder leiding van centrale verdediger Cas weer was teruggekeerd ging de Zuid verder ten aanval. Huizen leek rijp voor de slacht, het was te danken aan de doelman van de thuisploeg die zijn elftal met prima reddingen behoedde voor een grote nederlaag. Met nog enkele minuten spelen bekroonde Tarik zijn goede wedstrijd met een doelpunt, randje 16 kwam hij in balbezit ging alleen door en schoot diagonaal de 0-3 eindstand binnen.

Een prima wedstrijd van de JO14-1, allen met veel inzet en werklust gestreden. Dan pak je als team dus ook gewoon de winst bij de buren. Niets gestolen maar verdiend het verschil gemaakt en ook wederom de nul achterin gehouden.

Nu weer enkele weekenden vrijaf alvorens het puntloze AS'80 bij Zuid op bezoek komt voor hervatting van de Voorjaarscompetitie.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 21 februari 2017 | 0 Reacties

ZUIDVOGELS JO14-1 – SO SOEST JO14-2 2-4 27 JAN’17

Zuidvogels JO14-1 – SO Soest JO14-2 2-4 27 jan’17“één goede helft van JO14-1 is te weinig in topper tegen SO Soest”
Rust: 2-1
Eindstand: 2-4
Scoreverloop: 0-1, 1-1 Coen, 2-1 Tarik, 2-2, 2-3, 2-4.

De JO14-1 begon de Voorjaarscompetitie goed met een overwinning op Victoria, het spel liet nog wel te wensen over maar de drie punten werden wel mee naar huis genomen. Afgelopen zaterdag het treffen met SO Soest welke in de Najaarscompetitie achter de JO14-1 als 3e eindigde en 1 van de 2 ploegen was welke de JO14-1 op een nederlaag trakteerde. Voor onze boys de uitgelezen mogelijkheid in dit thuisduel wat recht te zetten en ditmaal wel de overwinning over de streep te trekken.

Waar vele wedstrijden door de aanhoudende kou en bevroren grasvelden werden afgelast ging dit duel gewoon door op ons prima kunstgrasveld 3. De zon kwam maar niet door het wolkendek heen waardoor het frissig koud was langs het veld toen er omstreeks 11.00 uur werd aangevangen. SO Soest startte zoals verwacht scherp uit de startblokken, ook de Zuid gaf vol gas. Na 2 minuten al de 1e grote kans voor de Zuid, Tarik kwam net tekort om de voorzet van Dylan goed binnen te schieten. Enkele minuten later een counter van SO Soest via hun razendsnelle spits Samba, de Zuid verdediging reageerde niet adequaat genoeg waardoor de gasten de 0-1 op het bord konden brengen. Het hoge tempo bleef hoog en er werd goed voetbal op de mat gelegd door beide ploegen. Zuidvogels nam de regie in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. 8 minuten op de klok en SO Soest met een spelhervatting. De Soester keeper raakte de bal verkeerd, zijn uittrap kwam in de voeten van Coen die hier wel raad mee wist en van ver bekwaam de bal in het lege doel schoot voor de gelijkmaker. Onze boys hadden de overhand, Soest bleef gevaarlijk met snelle uitbraken maar kon onze achterhoede niet nogmaals verrassen. Na enkele goede mogelijkheden was het de 17e minuut toen we een voorsprong namen. Wederom een slechte voortzetting van de keeper van Soest leverde balbezit op voor de Zuid. Dylan pikte de bal op, ging de 16 in, haalde de achterlijn en legde goed terug op de inlopende Tarik, Tarik kon makkelijk van dichtbij de 2-1 in het net schieten. Nog tijd voldoende om direct orde op zaken te stellen en met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Kansen voldoende maar helaas werden deze niet afgerond waardoor de JO14-1 zichzelf weer tekort deed. Na een prima 1e helft werd de kleedkamer opgezocht met een minieme voorsprong.

Wat er met de JO14-1 tijdens de rust is gebeurd blijft een raadsel. De ploeg was in de 2e 35 minuten geen schim van het elftal wat in het 1e deel de tegenstander zijn wil oplegde. Het spel was slordig, te gehaast, de organisatie was ver te zoeken en telkens werden er verkeerde keuzes gemaakt, zeg maar gerust een dramatische 2e helft. Enige speler die onder deze malaise uitkwam was keeper Thijmen die een fantastische 2e helft keepte. Soest kwam met opgeheven hoofd de kleedkamer uit, betrad het veld met maar 1 doel en dat was een overwinning binnenhalen. In de 1e 3 minuten na de hervatting kregen de Soesters maar liefst 5 corners. Uit één van deze corners wisten zij in de scrimmage de gelijkmaker binnen te schieten. Nog niets aan de hand voor de Zuid zou je denken het stond tenslotte nog gelijk. Het spelbeeld toonde anders, bij Zuid ging alles fout. Rots in de branding Bram haakte geblesseerd af, de JO14-1 kon dit niet opvangen achterin. Enkele spelers waren midweeks ziek geweest en dit eiste zijn tol naarmate de wedstrijd vorderde. Zuidvogels werd meerdere malen overlopen door Soest die met hun snelle aanvallers onze boys het nakijken gaf. Het was dat keeper Thijmen diverse malen in 1 tegen 1 situaties als winnaar uit de bus kwam waardoor vele tegendoelpunten werden voorkomen. Voorin kon de JO14-1 geen potten breken, er werd dan maar voor kansloze afstandsschoten gekozen. Achterin werd er inmiddels 1 op 1 gespeeld om zo toch een overwinning trachten te forceren. Onze verdediging bleek deze dag niet in staat de gaten die dan ontstaan te dichten. Met nog 5 minuten te spelen brak Soest dan toch de ban, wederom uit een snelle aanval konden zij de 2-3 afronden. Zuid kreeg nog wel in de laatste minuut een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar kon deze niet omzetten tot goal. De koek was op want in de tegenaanval bleef werkelijk de hele JO14-1 staan en kon Soest vanaf het middenveld ongestoord doorlopen naar het strafschopgebied van de Zuid. De 2-4 die in deze slotseconde werd gescoord was nog voor de statistieken. De JO14-1 droop af en Soest boekte volledig terecht een overwinning.

Tegen Victoria was een mindere wedstrijd nog voldoende voor de winst, SO Soest daarentegen is een ploeg waar je de volle 70 minuten top moet zijn om een goed resultaat te behalen. Helaas was de JO14-1 deze zaterdag te wisselvallig om aanspraak te mogen maken op de winst. De kampioensdoelstelling kan weer even de kast in, gelukkig gaat deze competitie over heen en weer wedstrijden waardoor we Soest nog eenmaal zullen treffen.

Volgende week heeft de JO14-1 een weekje vrijaf alvorens ze op 11 februari weer mogen aantreden voor het vervolg van de competitie. Dan opnieuw een thuiswedstrijd, de JO14-3 van Roda’46 komt dan op bezoek. Roda speelde nog geen wedstrijd dit jaar dus er valt weinig te zeggen over deze ploeg. Voor de JO14-1 zaak deze wedstrijd wel weer in winst om te zetten.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 02 februari 2017 | 0 Reacties | 15 foto's

VICTORIA JO14-2 - ZUIDVOGELS JO14-1 0-2 21 JAN’17

Victoria JO14-2 - Zuidvogels JO14-1 0-2 21 jan’17“Matige vertoning JO14-1 levert toch de winst op bij Victoria”
Rust: 0-1
Eindstand: 0-2
Scoreverloop: 0-1 Hikmet, 0-2 Dylan.

Waar menigeen de schaatsen onderbond voor een rondje op de vele dichtgevroren plassen was het de Zuidvogels JO14-1 die deze zaterdagochtend naar Loosdrecht toog voor het treffen met Victoria als start van de Voorjaarscompetitie. In de Najaarscompetitie werd deze tegenstander met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd, een nieuwe overwinning behoorde dus absoluut tot de mogelijkheden.

Met een voltallige selectie werd er onder koude maar met een heerlijk winters zonnetje aangevangen op het goed bespeelbare kunstgrasveld. Victoria bleek wederom een taaie tegenstander die goed weerstand bood. Na een aftastend begin nam Zuid het heft in handen en ontstonden de 1e mogelijkheden. In de 10e minuut de eerste grote kans, een corner kreeg een vervolg met een schot op de lat. Zuidvogels bleef druk zetten wat in de 13e minuut resulteerde in de openingstreffer. Na een ingooi van Coen kwam Omar in balbezit welke doorspeelde op de volledig vrijstaande Hikmet, Hikmet bleef kalm en rondde beheerst af. Victoria kwam er met enkele snelle counters wel uit maar vond onze verdediging of keeper Thijmen op hun weg. Het was de Zuid die het zichzelf onnodig lastig maakte door de kansen niet te verzilveren. Miraculeus kon de thuisploeg driemaal van de lijn redden na te slappe schoten van onze boys. Na bijna een half uur spelen was het Hikmet die de 0-2 op zijn schoen had, 1 op 1 faalde hij in de afronding door op de keeper te schieten. In plaats van een 1-3 ruststand was het slechts 0-1 in ons voordeel.

De thuisploeg kwam scherp uit de rust en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zuidvogels had het 1e kwartier weinig in te brengen, het was keeper Thijmen die met enkele goede reddingen zijn ploeg op de been hield. In de 52e minuut werd Dylan in de 16 onderuit gehaald, de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. In plaats van een zekerheidje via Liam was het Coen die de bal op de stip legde. Met een slecht genomen strafschop kon de keeper van Victoria redding brengen. Deze keeper kwam nog een aantal malen goed in actie en redde bekwaam op aanvallende acties van de Zuid. 57 minuten op de klok toen Oskar met een prima schot de bal in de verre hoek schoot, helaas buitenspel dus nog niet de bevrijdende 2e goal. Het kon alle kanten nog op, Victoria verdiende absoluut een doelpunt en misschien ook wel een gelijkspel. Met een knappe redding tikte Thijmen de bal over de doel waardoor de voorsprong bleef. Het was dan toch de Zuid die het niveauverschil uitdrukte in een verdere voorsprong. Nadat ook Tarik van dichtbij niet had weten te scoren was het Dylan die zijn tegenstanders met een goede individuele het nakijken gaf voor de 0-2. Met de nog resterende drie minuten op de klok veranderde er niets meer aan de stand en waren de eerste 3 punten voor de Zuid.

Een verre van goede wedstrijd van de JO14-1, wederom te onzorgvuldig in de afronding waardoor zij de tegenstander onnodig lang in de wedstrijd lieten. De uiteindelijke overwinning was gezien de kansenverhouding wel terecht, een 3-6 uitslag had ook zomaar genoteerd kunnen worden. Waar de 1e helft Zuid nog de bovenliggende partij was deed de thuisploeg de 2e helft keren echter zonder te scoren. Het niveauverschil werd kort voor tijd dan toch duidelijk zodat we met een 0-2 winst huiswaarts keerden.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen SO Soest tegen wie één van de twee nederlagen werd geleden in de Najaarscompetitie. Voor de JO14-1 een revanche mogelijkheid, om de kampioensdoelstelling van deze competitie te realiseren zal er ditmaal wel gewonnen moeten worden.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 22 januari 2017 | 0 Reacties | 18 foto's

NIEUWJAARSZAALVOETBALTOERNOOI SV HOUTEN 6 JAN’17

Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17
“Zuidvogels JO14-1 pakt 2e plaats op zaalvoetbaltoernooi sv Houten”

Aan het begin van dit nieuwe jaar voor de JO14-1 een leuk zaalvoetbaltoernooi. In Kortenhoef streden onze boys op vrijdagmiddag tijdens het jaarlijkse sv Houten Nieuwjaarstoernooi om de felbegeerde hoofdprijs, een slagroomtaart. Vier wedstrijden van 12 minuten 5 tegen 5 stonden op het programma om uit te maken wie met deze prijs huiswaarts zou keren.

Zuidvogels – UVV 2-02
Doelpuntenmakers: Jurgen en Xander
Openingswedstrijd van het toernooi voor JO14-1 was er een tegen UVV uit Utrecht. UVV, eveneens uitkomend in de 1e klasse, bleek een niet al te moeilijke horde om te nemen. Zuidvogels was absoluut de betere ploeg, vooral de 1-0 van Jurgen was een mooi voorbeeld van hoe zaalvoetbal gespeeld hoort te worden. Snel combinatiespel, 1x raken en dan afmaken. Via Xander kwamen we enigszins fortuinlijk op 2-0, zijn schot glipte door de handen van de keeper. Meerdere doelkansen voor o.a. Olivier hadden tot een grote winst moeten leiden, helaas werden deze om zeep geholpen. Aan de andere kant was Thijmen weer een attente keeper die met enkele knappe safes de 0 wist te houden waardoor de eerste winstpartij een feit werd.

Zuidvogels – Houten 1-0
Doelpuntenmaker: Xander
Het organiserende sv Houten was de volgende tegenstander, zij kwamen met hun 13-1 (spelend in de 3e divisie) in het veld. Deze jongens deden absoluut niet onder aan onze boys zodat er echt een wedstrijd ontstond. Het spel was wat moeizaam en er werd niet slim gespeeld. Een beetje als een kip zonder kop liepen onze boys in het veld in plaats van positioneel goed te staan, de bal het werk te laten doen en via combinatiespel je tegenstander uit proberen te schakelen. Met nog 2 minuten op de klok was het Xander die toch de winst over de streep wist te trekken met zijn winnende treffer.

Zuidvogels – Victoria 0-4
Na enkele wedstrijden was al wel duidelijk dat Victoria de beste ploeg van dit toernooi was. Niet zo vreemd daar zij op het veld uitkomen in de Hoofdklasse. Met een hoogstaande meevoetballende keeper creëerden zij een man meer situatie in het veld. Hierdoor konden zij snel druk zetten op de veldspelers van hun tegenstander. Zo ook tegen onze boys, lang ging het nog gelijk op maar juist hun prima positiespel en individuele kwaliteiten maakten uiteindelijk het verschil. Dat het nog 0-4 werd kwam mede doordat onze boys vol op de aanval bleven spelen en zo verdedigend grote gaten lieten vallen op het veld waar Victoria dankbaar gebruik van maakte.

Altius – Zuidvogels 0-4
Doelpuntenmakers: Coen, Oskar, Cas en Bram.
Het nog puntloze Altius, kampioen geworden in hun 2e klasse, was de laatste tegenstander. Niet verliezen zou een 2e plaats opleveren, de slagroomtaart was al uit beeld na de nederlaag tegen latere toernooiwinnaar Victoria. Het niveauverschil bleek inderdaad te groot, Zuidvogels kon freewheelend een ruime voorsprong opbouwen. Na prima spel opende Coen met een schot van korte afstand score. Met een bekeken schot verdubbelde Oskar de scoren tot 0-2. Een handsbal leverde een penalty op, Cas eiste de bal op en met een harde schuiver liet hij de keeper in de rechterhoek kansloos. Meerdere grote kansen waren er maar werden niet verzilverd. Enkele mooi individuele zaalvoetbalacties van o.a. Olivier leverden helaas geen doelpunten op. Het was Bram die uiteindelijk de eindstand nog op 0-4 bracht.

Een prima 2e plaats, kijkend naar het niveau van de tegenstanders een juiste afspiegeling van de eindstand. Zaalvoetbal blijkt toch wel heel wat anders dan veldvoetbal. De één komt dan ook beter tot zijn recht dan de ander maar bovenal hadden de heren het weer erg gezellig met elkaar.

Alle uitslagen JO14-1:
Zuidvogels - UVV 2-0
Houten – Victoria 0-4
Altius – UVV 0-2
Zuidvogels – Houten 1-0
Victoria – Altius 5-0
UVV – Houten 0-1
Zuidvogels – Victoria 0-4
Altius – Houten 0-3
UVV – Victoria 0-5
Altius - Zuidvogels 0–4

Eindstand:
1) Victoria 12 pnt (+18 )
2) Zuidvogels 9 pnt (+3)
3) Houten 6 pnt (-1)
4) UVV 3 pnt (-6)
5) Altius 0 pnt (-14)

De winterstop is nog gaande, naar verwachting eind januari begin februari zal er pas weer een start gemaakt gaan worden met de Voorjaarscompetitie. In de tussentijd wordt er getracht nog enkele oefenwedstrijden in te roosteren zodat de heren wel in wedstrijdritme komen.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 07 januari 2017 | 0 Reacties