4660x bekeken sinds 4 augustus 2016
Teamblog

Laatste 10 blogs

NIEUWJAARSZAALVOETBALTOERNOOI SV HOUTEN 6 JAN’17

Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17
“Zuidvogels JO14-1 pakt 2e plaats op zaalvoetbaltoernooi sv Houten”

Aan het begin van dit nieuwe jaar voor de JO14-1 een leuk zaalvoetbaltoernooi. In Kortenhoef streden onze boys op vrijdagmiddag tijdens het jaarlijkse sv Houten Nieuwjaarstoernooi om de felbegeerde hoofdprijs, een slagroomtaart. Vier wedstrijden van 12 minuten 5 tegen 5 stonden op het programma om uit te maken wie met deze prijs huiswaarts zou keren.

Zuidvogels – UVV 2-02
Doelpuntenmakers: Jurgen en Xander
Openingswedstrijd van het toernooi voor JO14-1 was er een tegen UVV uit Utrecht. UVV, eveneens uitkomend in de 1e klasse, bleek een niet al te moeilijke horde om te nemen. Zuidvogels was absoluut de betere ploeg, vooral de 1-0 van Jurgen was een mooi voorbeeld van hoe zaalvoetbal gespeeld hoort te worden. Snel combinatiespel, 1x raken en dan afmaken. Via Xander kwamen we enigszins fortuinlijk op 2-0, zijn schot glipte door de handen van de keeper. Meerdere doelkansen voor o.a. Olivier hadden tot een grote winst moeten leiden, helaas werden deze om zeep geholpen. Aan de andere kant was Thijmen weer een attente keeper die met enkele knappe safes de 0 wist te houden waardoor de eerste winstpartij een feit werd.

Zuidvogels – Houten 1-0
Doelpuntenmaker: Xander
Het organiserende sv Houten was de volgende tegenstander, zij kwamen met hun 13-1 (spelend in de 3e divisie) in het veld. Deze jongens deden absoluut niet onder aan onze boys zodat er echt een wedstrijd ontstond. Het spel was wat moeizaam en er werd niet slim gespeeld. Een beetje als een kip zonder kop liepen onze boys in het veld in plaats van positioneel goed te staan, de bal het werk te laten doen en via combinatiespel je tegenstander uit proberen te schakelen. Met nog 2 minuten op de klok was het Xander die toch de winst over de streep wist te trekken met zijn winnende treffer.

Zuidvogels – Victoria 0-4
Na enkele wedstrijden was al wel duidelijk dat Victoria de beste ploeg van dit toernooi was. Niet zo vreemd daar zij op het veld uitkomen in de Hoofdklasse. Met een hoogstaande meevoetballende keeper creëerden zij een man meer situatie in het veld. Hierdoor konden zij snel druk zetten op de veldspelers van hun tegenstander. Zo ook tegen onze boys, lang ging het nog gelijk op maar juist hun prima positiespel en individuele kwaliteiten maakten uiteindelijk het verschil. Dat het nog 0-4 werd kwam mede doordat onze boys vol op de aanval bleven spelen en zo verdedigend grote gaten lieten vallen op het veld waar Victoria dankbaar gebruik van maakte.

Altius – Zuidvogels 0-4
Doelpuntenmakers: Coen, Oskar, Cas en Bram.
Het nog puntloze Altius, kampioen geworden in hun 2e klasse, was de laatste tegenstander. Niet verliezen zou een 2e plaats opleveren, de slagroomtaart was al uit beeld na de nederlaag tegen latere toernooiwinnaar Victoria. Het niveauverschil bleek inderdaad te groot, Zuidvogels kon freewheelend een ruime voorsprong opbouwen. Na prima spel opende Coen met een schot van korte afstand score. Met een bekeken schot verdubbelde Oskar de scoren tot 0-2. Een handsbal leverde een penalty op, Cas eiste de bal op en met een harde schuiver liet hij de keeper in de rechterhoek kansloos. Meerdere grote kansen waren er maar werden niet verzilverd. Enkele mooi individuele zaalvoetbalacties van o.a. Olivier leverden helaas geen doelpunten op. Het was Bram die uiteindelijk de eindstand nog op 0-4 bracht.

Een prima 2e plaats, kijkend naar het niveau van de tegenstanders een juiste afspiegeling van de eindstand. Zaalvoetbal blijkt toch wel heel wat anders dan veldvoetbal. De één komt dan ook beter tot zijn recht dan de ander maar bovenal hadden de heren het weer erg gezellig met elkaar.

Alle uitslagen JO14-1:
Zuidvogels - UVV 2-0
Houten – Victoria 0-4
Altius – UVV 0-2
Zuidvogels – Houten 1-0
Victoria – Altius 5-0
UVV – Houten 0-1
Zuidvogels – Victoria 0-4
Altius – Houten 0-3
UVV – Victoria 0-5
Altius - Zuidvogels 0–4

Eindstand:
1) Victoria 12 pnt (+1
2) Zuidvogels 9 pnt (+3)
3) Houten 6 pnt (-1)
4) UVV 3 pnt (-6)
5) Altius 0 pnt (-14)

De winterstop is nog gaande, naar verwachting eind januari begin februari zal er pas weer een start gemaakt gaan worden met de Voorjaarscompetitie. In de tussentijd wordt er getracht nog enkele oefenwedstrijden in te roosteren zodat de heren wel in wedstrijdritme komen.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 07 januari 2017 | 0 Reacties | 18 foto's

ZUIDVOGELS JO14-1 – HOOGLANDERVEEN JO14-2 3-1 17 DEC’16

Zuidvogels JO14-1 – Hooglanderveen JO14-2 3-1 17 dec’16 “Moeizame winst JO14-1 in afsluitende wedstrijd van de Najaarscompetitie”
Rust: 1-1
Eindstand: 3-1
Doelpuntenmakers: Liam 2x, Omar.

Een week eerder werd de strijd om de 2e plaats achter kampioen Roda in ons voordeel beklonken middels een zwaarbevochten maar verdiende overwinning tegen TOV. Op de laatste speeldag van 2016 traden onze boys aan voor de inhaalwedstrijd tegen Hooglanderveen.

Onder grauwe maar gelukkig droge omstandigheden werd er op ons hoofdveld afgetrapt. Op papier trof de JO14-1 een tegenstander welke makkelijk opzij gezet zou moeten kunnen worden. Met die instelling leken onze boys ook het veld in te zijn gegaan. Het oogde slap en het spel was nog niet echt sprankelend. Hooglanderveen daarentegen ging vol ten strijd en trok zich niets aan van het verschil op de ranglijst. Zuidvogels bleek verrast door het spel van de tegenstander en wist maar met moeite de helft van de bezoekers te vinden. De laatste weken waren we het gewend dat er een snelle voorsprong werd genomen. Nu waren het de bezoekers die de JO14-1 verraste en op een terechte 0-1 voorsprong kwamen in de 6e minuut. De boys waren wakker geschud en beseften dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om de winst binnen te slepen. Na een kwartier spelen legde Coen aan voor een vrije trap na een harde charge op Hikmet. Van dichtbij kon Liam net niet afrondden voor de gelijkmaker. Enkele minuten later kwam de gelijkmaker dan toch. Omar maakte zicht randje 16 knap vrij om met een afstandsschot binnen te schieten voor de 1-1. Na deze gelijkmaker was er weinig te genieten op het veld, het spel golfde op en neer maar er werd aan beide kanten veel balverlies geleden. Hooglanderveen werd niet meer echt gevaarlijk en Zuid had de mogelijkheden om voor de rust met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken maar voorin was Omar te zelfzuchtig en vergat zijn medespelers die in vrijstaande posities stonden voor het doel.

Na de hervatting wat wisselingen op het veld, dit pakte al iets beter uit. Hooglanderveen kwam er alleen nog via counters een enkele keer gevaarlijk uit en Zuid ging op zoek naar de voorsprong. Het duurde tot de 52e minuut alvorens de JO14-1 dan eindelijk vandaag op voorsprong kwamen. Zij het wat gelukkig verdween een afstandsschot van Liam na een 1-2tje met Hikmet via de rug van de keeper in het doel, 2-1. Meerdere goede mogelijkheden waren niet aan Omar, Coen, Tarik, Hikmet en Olivier besteedt om de score verder uit te breiden. In de slotminuut een indirecte vrije trap in de 16 na gevaarlijk hoog spel van Hooglanderveen. Liam wist hier wel raad mee en met een lage harde schuiver verdween de bal in de linkerhoek voor de 3-1 einduitslag.

Moeizaam maar toch weer een overwinning voor de JO14-1. Met deze winstpartij eindigden onze boys op een verdienstelijk 2e plaats met 27 punten uit 11 wedstrijden, 9 overwinningen en slechts kleine nederlagen tegen SO Soest en kampioen Roda’46. De verdediging stond als een huis getuige slechts 9 tegendoelpunten, voorin werd er aardig gescoord 71 doelpunten.

Al met al een mooie Najaarscompetitie waar goede wedstrijden tegen gelijkwaardige ploegen werden afgewisseld tegen elftallen die niet thuishoren op dit niveau en waartegen dan ook zeer gemakkelijk met dubbele cijfers werd gewonnen.

Nu lekker genieten van een welverdiende winterstop alvorens we ergens eind januari weer zullen starten met de Voorjaarscompetitie.

Alvast een fijne jaarwisseling en sportief voetballend 2017 toegewenst.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 31 december 2016 | 0 Reacties | 12 foto's

TOV JO14-1 - ZUIDVOGELS JO14-1 2–4 10 DEC’16

TOV JO14-1 - Zuidvogels JO14-1 2–4 10 dec’16 “Winst JO14-1 en 2e positie na beladen duel tegen TOV in Baarn”
Rust: 1-2
Eindstand: 2-4
Doelpuntenmakers: Tarik, Omar, Coen en Liam.

Na de simpele overwinning bij BFC nadert het slot van de Najaarscompetitie voor de JO14-1. Een kampioenschap zit er niet meer in, die is inmiddels vergeven aan RODA’46, maar een 2e plaats als mooie bekroning op een prima 1e competitiehelft is nog volledig in eigen handen. Deze zaterdag het inhaalduel in Baarn tegen TOV. Een topper daar TOV tezamen met onze boys op de 2e plaats staan, de winnaar van vandaag mag zich dus runner-up noemen van de Najaarscompetitie.

Op veld 3 pal voor de kantine van sv Baarn werd er iets later dan gepland afgetrapt, de dienstdoende leidsman nam het niet zo nauw met het aanvangstijdstip en arriveerde enkele minuten te laat. De thuisploeg had schijnbaar de toss gewonnen want nam de aftrap. Zuidvogels direct er weer fel op en snel in balbezit. Het doel van de thuisploeg werd meteen opgezocht en ook nu weer een snelle openingstreffer. Zuidvogels JO14-1 lijkt er inmiddels aardig patent op te hebben om in de beginfase van een wedstrijd te scoren. Ditmaal kwam de eer aan Tarik die na een passje binnendoor beheerst langs de keeper afrondde. Zuidvogels trachtte door te drukken maar was in de laatste fase van de aanval te slordig. TOV kwam er met snelle uitbraken vooral via de linkerkant enkele malen gevaarlijk uit. Na één van deze counters verdween in de 12e minuut een goed afstandsschot hoog in het doel voor de gelijkmaker. Een tegenvaller daar de Zuid de wedstrijd onder controle had en de thuisploeg eigenlijk nog niet echt een uitgespeelde kans had gecreëerd. De JO14-1 is inmiddels een stuk volwassener geworden en weet hier vaak wat extra’s uit te putten. Spits Omar was het die na enkele kansen van Zuid dan toch zorgde voor een nieuwe voorsprong, al vallend wist hij nog net een definitief tikje aan de bal te geven zodat deze in het doel verdween. Onze boys waren absoluut de bovenliggende partij maar te onzorgvuldig en wat slordig in het voetbalspel. TOV gooide er flink wat strijd in, aangemoedigd door een felle trainer/coach en grensrechter langs de lijn. Het werd hierdoor wat grimmiger op het veld, vele overtredingen aan beide kanten waarbij wij als gasten toch wel erg makkelijk en vaak werden teruggefloten. Het hoofd koel houden en zelf het spel maken is dan de enige oplossing. Bijna gooide Olivier tegen het half uur de wedstrijd al op slot. Uit een prima corner van Oskar kopte hij goed in, op de lijn kon TOV ternauwernood redding brengen zodat het bij 1-2 bleef. De mogelijkheden waren er om voor rust de voorsprong verder uit te breiden, helaas lukte dit nog niet en werd de rust met een 1-2 stand in gegaan.

TOV kwam scherp uit de kleedkamer en zette vol druk op Zuid om de aansluitingstreffer te forceren. Even leek die te vallen maar keeper Thijmen stond op zijn post en in 2e instantie wist hij knap redding te brengen. Deze aanvalsfase was van korte duur en Zuid wist zich onder de druk uit te voetballen. De hervatting na de rust telde slechts 5 minuten of de keeper van de thuisploeg kon de bal weer uit het net vissen. Aanvoerder Coen stoomde op van eigen helft begaf zich een weg door zijn tegenstanders en waar de thuisploeg een pass verwachte legde Coen aan voor een knap schot die in het doel verdween voor de 1-3. Het spel begaf zich op en neer en aan beide kanten konden kansen genoteerd worden. Even wat onoplettendheid aan Zuid-zijde leidde de aansluitingstreffer in, de aanvoerder van de thuisploeg ronde af voor de 2-3. Zuidvogels was de betere ploeg maar het kon zomaar de verkeerde kant op vallen met deze minieme voorsprong. Inmiddels weten we dat deze ploeg het niet meer zover laat komen. Het laatste kwartier werd alsmaar spannender, mede veroorzaakt door het soms warrige optreden van de scheidsrechter. Twee minuten voor tijd een schot van Coen in de 16, TOV werkte de bal weg nadat deze door een arm was beroerd, Xander nam de rebound vol op zijn schoen maar de harde lage schuiver ging net naast het doel. De thuisploeg nog in leven en Zuid nadrukkelijk op zoek naar het beslissende doelpunt. Die kwam er niet veel later dan toch, wederom was het Hikmet die aan de basis stond van een aanval. Hij zelf bekroonde zijn goede wedstrijd niet met een doelpunt maar bleef het overzicht houden en legde af op een medespeler die er beter voor stond. In alle rust maakte Liam zich vrij om de beslissende 2-4 binnen te schieten. De overwinning was een feit, dit kon niet meer fout gaan. Voor de diverse blessures die er plaats hadden gevonden werd maar liefst 5 minuten blessuretijd bijgeteld. Na dit laatste fluitsignaal gejuich op en langs het veld daar waar de fanatieke Zuid-aanhang aanwezig was.

Met deze prima overwinning waarbij onze boys hebben getoond zich niet van de wijs te laten brengen door het fysieke en soms gemene spel van een tegenstander werd de 2e plaats definitief binnengehaald. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van de competitie, in een thuisduel zal laagvlieger Hooglanderveen na alle waarschijnlijkheid op een grote nederlaag getrakteerd gaan worden.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 11 december 2016 | 0 Reacties | 16 foto's

BFC JO14-2 - ZUIDVOGELS JO14-1 0-7 3 DEC’16

BFC JO14-2 - Zuidvogels JO14-1 0-7 3 dec’16 “In alle vroegte behaald JO14-1 bij BFC wederom makkelijke overwinning”
Rust: 0-3
Eindstand: 0-7
Doelpuntenmakers: Coen 3x, Dylan, Liam, Hikmet en Tarik.

Zuidvogels JO14-1 is nog volop in de race om als goede runner up te eindigen in de Najaarscompetitie. Na vorige week een makkelijke overwinning in Nieuwland behaald te hebben was het vandaag BFC die aan de zegereeks bijgeschreven moest worden.

Als bezoekers mocht Zuidvogels de aftrap nemen, meteen werd weer de toon gezet. Zuidvogels snel in de aanval en direct scorend, na een mooie aanval rondde Dylan af voor de openingstreffer. Vrij snel leek Tijn met een afstandsschot de voorsprong te verdubbelen. De bal ging via de lat achter de doellijn, zo was duidelijk waarneembaar getuige de witte afdruk op het veld. Toch was de thuisploeg en dienstdoende scheidsrechter van mening dat het geen doelpunt was en liet doorspelen. De kansen waren voornamelijk voor de Zuid, BFC had weinig in te brengen en het spel speelde zich af op de helft van de Bussumers. Met een prachtige omhaal schoot Dylan net naast, deze mooie actie had meer verdiend. De BFC keeper stond niet goed gepositioneerd toen Dylan op hem af kwam, met een bekeken schot bezorgde Dylan zijn ploeg bijna een nieuw doelpunt. De Bussumse keeper tikte in een uiterste poging de bal nog net uit het doel. Ook Jurgen wist het doel net niet te vinden, hij zette de aanval zelf op vanaf eigen verdediging, zijn doelpoging ging echter ook naast. Uiteindelijk was het Liam die een mooie Zuid aanval afrondde met een bekeken lobje over de keeper voor de 0-3. BFC kreeg welgeteld één mooie en goede kans in de 1e helft, de doelpoging ging net over waardoor de rust werd opgezocht met een 0-3 voorsprong.

Na rust Zuid meteen weer in de aanval, BFC kwam ditmaal scherp uit de kleedkamer en probeerde mee te gaan in het aanvallende spel van Zuid. Toch was het onze JO14-1 die verder afstand nam. De
0-4 kwam van Hikmet, Liam zag rond de middenlijn Hikmet vrij de diepte in gaan en met een bekeken cross pass speelde hij Hikmet in. Diens geplaatste schot rechts van de keeper bleek doeltreffend. Ook rechtsbuiten Tarik pikte zijn goaltje deze zaterdag mee, de 0-5 kwam van zijn schoen. De laatste 2 doelpunten konden op naam van aanvoerder Coen bijgeschreven worden. De laatste na een assist van Olivier die de 16 in ging Coen inspeelde welke vervolgens zich vrij liep en met een bekeken schot over de keeper de eindstand op 0-7 bepaalde.

Weer een prima pot van Zuidvogels JO14-1, met geplaatste en hoge schoten over de kleine BFC doelman werden vandaag de doelpunten gemaakt. Het vertrouwde solide verdedigingskwartet Xander, Jurgen, Cas en Bram hielden het achterin weer prima dicht waardoor sluitpost Thijmen wederom de nul hield en nog steeds de minst gepasseerde keeper is van de Najaarscompetitie.

Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen TOV uit Baarn. Een topper zo aan het einde van de competitie, beide ploegen staan op 21 punten uit 9 wedstrijden, de winnaar zal de begeerde 2e plaats achter kampioen Roda’46 veilig kunnen stellen.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 07 december 2016 | 0 Reacties | 13 foto's

NIEUWLAND JO14-1 - ZUIDVOGELS JO14-1 0-12 26 NOV’16

Nieuwland JO14-1 - Zuidvogels JO14-1 0-12 26 nov’16 “JO14-1 boekt makkelijke zege met dubbele cijfers bij Nieuwland”
Rust: 0-6
Eindstand: 0-12
Doelpuntenmakers: Coen 5x, Dylan 3x, Omar, Hikmet, Liam en Xander.

Na een week eerder compleet kansloos te zijn geweest tegen Hoofdklasser Waterwijk reisden we deze zaterdag af naar Nieuwland voor het treffen tegen de plaatselijke 14-1 aldaar. Deze ploeg onderaan de middenmoot staand op de ranglijst moest op papier geen moeilijke tegenstander zijn voor onze boys, enige gevaar zou dan ook onderschatting zijn.

Trainer/coach Appie had zijn manschappen goed geïnstrueerd en scherp de wei in gestuurd getuige het openingsspel van de JO14-1. Zuid trapte af en voordat de thuisploeg het scorebord had geactiveerd, de dienstdoende verslaggever haar pen en papier klaar had liggen lag de bal al in het net. Na samenspel tussen Dylan en Coen was het laatstgenoemde die met een kopbal de openingstreffer scoorde. Ook de 0-2 kwam van de voeten van Coen, ditmaal na een mooie pass van Cas op Liam die vervolgens Coen in stelling bracht welke de bal hard in de kruising voor de 0-2 schoot. Veel kansen voor de Zuid en Nieuwland volledig op eigen helft teruggedrukt. Op het mistige hoofdveld volgden de doelpunten elkaar makkelijk op. Dylan passeerde de keeper netjes om de 0-3 te scoren. Coen de 0-4 en 0-5 en daar tussenin zelfs nog een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. De prima spelende Liam zag zijn prachtige afstandsschot nog net door de toppen van de vingers van de keeper tegen de lat worden weggewerkt. Linksvoor Hikmet bepaalde de ruststand op 0-6 alvorens we met zijn allen voor de rust de warmte konden opzoeken.

Na rust direct een aanval van Nieuwland, dit monde in niets uit en het was weer aan de Zuid om de scoren uit te breiden. Met zijn 5e goal van de dag zette Coen zijn ploeg op 0-7. Spits Omar kon al enige weken het net moeilijk vinden maar pikte vandaag dan toch ook zijn doelpuntje weer mee, 0-8. De score liep alsmaar verder op en de dubbele cijfers kwamen in zicht. Het was Dylan die eerst met een schuiver kort langs de keeper de 0-9 maakte alvorens hij de 10 voltooide. Het scorebord kon dit niet aan en draaide door naar een 0-0 tussenstand ! De 0-11 kwam van de voeten van Xander die helemaal vanaf de rechtsachter positie opliep naar het doel van Nieuwland en uiteindelijk zijn actie doeltreffend wist af te ronden. Slotakkoord werd ingeleid door onze kleinste man van het veld, Oscar zijn hoekschop kwam in de kluts voor de voeten van Liam die deze mogelijkheid omzette in de 0-12 eindstand.

Een klinkende overwinning waar niets op af te dingen was. Hoogtepunten van de dag naast de vele doelpunten het plezier wat deze ploeg toch elke week weer met elkaar hebben, getuige de “Mannequin challenge” die zij opvoerde voor trainer/coach Appie en het kinderlijke juichen al zittend onder het scorebord als weer het GOAL GOAL voorbij kwam.
Met goed voetbalspel werd snel afstand genomen van Nieuwland en kwam de overwinning geen moment in gevaar. Wederom werd achterin de nul gehouden waardoor Zuidvogels JO14-1 nog steeds de minst gepasseerde ploeg van deze competitie is. Later op de dag kwamen de uitslagen van de andere wedstrijden door, TOV won maar medeconcurrent om de 2e plaats SO Soest bleek punten te hebben gemorst tegen AFC Quick. Koploper Roda’46 haalde uit met maar liefst 24-0 tegen het puntloos onderaan bungelende IJsselmeervogels en stelde hiermee het kampioenschap zeker.

Over een week treedt Zuidvogels JO14-1 aan tegen het laaggeklasseerde BFC. In alle vroegte zal deze wedstrijd in Bussum plaats gaan vinden, bij winst zullen onze boys naast TOV op de 2e plaats van de ranglijst gaan bezetten.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 30 november 2016 | 0 Reacties | 20 foto's

WATERWIJK JO14-1 - ZUIDVOGELS JO14-1 11-0 19 NOV’16 (BEKER)

Waterwijk JO14-1 - Zuidvogels JO14-1 11-0 19 nov’16 (BEKER)“JO14-1 kansloos tegen oppermachtige Hoofdklasser Waterwijk”
Rust: 5-0
Eindstand: 11-0

Vorige week verloor de JO14-1 enigszins onterecht en onnodig van SO Soest waardoor er definitief een streep door een mogelijk kampioenschap gezet kon worden. Koploper Roda’46 bleef ongeslagen en is feitelijk niet meer in te halen. Voor de JO14-1 deze zaterdag de laatste wedstrijd in de bekerpoule. Winnaar van de poule Waterwijk was dit weekend de tegenstander, op voorhand al een enorm zware klus daar Waterwijk de trotse ongeslagen koploper in de Hoofdklasse is.

Onder waterkoude omstandigheden werd er door een professioneel ogende arbiter (zelfs voorzien van een oortje) voor aanvang van de wedstrijd gefloten. Zuid werd direct onder druk gezet door de tegenstander en binnen 2 minuten lag de bal al in het netje. Waterwijk plaatste een goede aanval gaf de Zuid verdediging het nakijken en bij de 2e paal was het raak. Dit bleek het begin van een zware middag voor de JO14-1. Op alle fronten was Waterwijk beter, scherper, sneller, fysieker en doeltreffender. Het was dat de thuisploeg nog wat onzorgvuldig met de kansen omsprong en dat Zuidvogels met alles wat ze in zich hadden de bal tegenhielden waardoor de 2-0 pas in de 20e minuut genoteerd kon worden. Er lukte weinig bij Zuid, enkele spelers leken erg onder de indruk van de grote tegenstanders en haalden bij lange na hun niveau niet. Ondanks dat er een volle reservebank fitte spelers aanwezig waren werden er weinig wissels doorgevoerd. Enkele minuten nadat de thuisploeg de score had verdubbeld verdween de bal voor de 3-0 in het doel. Daarna ging het snel en redelijk makkelijk voor Waterwijk wat resulteerde in een 5-0 ruststand.

Na de volledige 1e helft op de bank te hebben moeten zitten kwamen Hikmet en Olivier bij aanvang van de 2e helft dan toch in het veld ! Ook zij konden niet voorkomen dat Waterwijk makkelijk verder afstand nam. Een enkele kleine mogelijkheid kreeg de Zuid wel maar de scherpte ontbrak voorin. Het was zaak de schade beperkt te houden, ook dat lukte jammer genoeg niet. Waterwijk liep freewheelend uit naar een mega score van maar liefst 11-0. De 12-0 bleef ons bespaard, deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Na exact 35 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Vandaag was er voor de Zuidvogels JO14-1 geen eer te behalen. Het niveauverschil tussen de topploeg uit de Hoofdklasse en onze jongens die goed meedraaien in hun 1e klasse bleek toch extreem groot. Op alle fronten werd er vandaag verloren en geen enkele spelers kon qua niveau mee met de Waterwijkers. Gelukkig betrof dit een bekerwedstrijd waardoor dit resultaat geen gevolgen had voor de ranglijst.

Volgende week het treffen in en tegen Nieuwland, gezien de ranglijst is de JO14-1 het aan zijn stand verplicht om deze pot te winnen. Er zal dan wel een hoger niveau op de mat gelegd moeten worden dan tegen Waterwijk.

Arjan
Zie ook de website van de JO14-1 http://hsvdezuidvogelsjo14-116-17.ditismijnteam.nl/
Lees verder | Auteur: Arjan | 23 november 2016 | 0 Reacties | 20 foto's

ZUIDVOGELS JO14-1 – SO SOEST JO14-2 0-2 12 NOV’16

Zuidvogels JO14-1 – SO Soest JO14-2 0-2 12 nov’16Zuidvogels JO14-1 – SO Soest JO14-2 0-2 12 nov’16
“JO14-1 vergeet te scoren en leidt onnodige nederlaag tegen SO Soest”
Rust: 0-1
Eindstand: 0-2

Na de uiteindelijk toch makkelijke overwinning op Spakenburg een week geleden, deze zaterdag een volgende topwedstrijd. Het eveneens goed presterende SO Soest kwam op bezoek voor het onderlinge treffen. De JO14-1 vandaag helaas zonder Bram die met griep in bed lag maar verder wel compleet.

Even leek de wedstrijd geen doorgang te krijgen. Tot kort voor aanvang was er nog steeds geen scheidsrechter geregeld door de scheidsrechterscommissie van Zuid. Gelukkig werd Jeroen Koetze door de vrouwelijke leiders van Zuidvogels JO14-1 bereidt gevonden dit duel te leiden. Zo werd er aan het begin van de middag weer eens ouderwets op een grasveld voor begin van de wedstrijd gefloten. JO14-1 was niet direct bij de les, SO Soest kwam scherper voor de dag. Thijmen was wel attent en direct op zijn hoede door met een prachtige redding in de 2e minuut zijn ploeg voor een snelle achterstand te behoeden. Na deze enorme mogelijkheid van de gasten ontstond er een evenwichtig duel. Het spel golfde op en neer en beide ploegen groeven zich niet in maar gingen vol op de aanval. Na enkele kleine mogelijkheden van Zuid was het in de 9e minuut Soest die op voorsprong kwam. Vanuit een snelle counter tastte de Zuid-verdediging mis, Soest bleek razendsnel voorin en gaf Zuidvogels het nakijken, 0-1. Soest een gevaarlijke ploeg, met name een aantal zeer goede, sterke en snelle voorhoede spelers en behendige nummer 10. De zwakste schakel was hun keeper die er wijfelend uitzag bij enkele aanvallende acties van Zuid. Het zat de thuisploeg niet mee, zo redde Soest van de lijn en wisten zij ter nauwer nood in hun 16 de bal net op tijd weg te werken. Aan de andere kant hadden wij rots in de branding keeper Thijmen op het doel. In de 1e helft goed voor enkele prima reddingen waarmee hij een grotere achterstand voorkwam. Zuid kreeg vele kansen maar was niet gelukkig in de afronding, Soest ook wel wat gelukkig met 2x bal vlak voor de lijn weggehaald. Met een 0-1 achterstand werd de warme kleedkamer opgezocht voor de rust.

Zuidvogels kwam goed uit de kleedkamer en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Soest werd vastgezet op eigen helft en had moeite de bal op de helft van de Zuid te krijgen. Waar de gelijkmaker in de lucht hing was het Soest die in de 42e minuut na een prachtige aanval opnieuw scoorde. Een afgeslagen aanval van Zuid werd door de Soesters via de rechterkant opgebouwd en netjes afgerond, 0-2. Een flinke domper voor de Zuid daar zij op dat moment beter waren en een gelijke stand een betere afspiegeling van het spelbeeld zou zijn geweest. De JO14-1 bleef naarstig op zoek naar een treffer maar was te onrustig in de 16 van de tegenstander. Soest hield het met enig kunst en vliegwerk dicht achterin. Via enkele gevaarlijke counters kwam Soest er vooral via hun razendsnelle en sterke spits Samba uit. Gelukkig bleek de Soester spits in de afronding zijn vizier niet op scherp te hebben staan. Na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie wedstrijd, sportief maar wel vol passie en strijd aan beide kanten. Prima geleidt door Jeroen Koetze die de wedstrijd goed aanvoelde en pas optrad daar waar echt noodzakelijk. Vele mogelijkheden maar helaas vandaag geen doelpunten voor de Zuid. Uiteindelijk een onnodige nederlaag, beide ploegen kregen de kansen het was Soest die deze wel wist om te zetten in doelpunten. Daar koploper Roda’46 wederom een winstpartij bijschreef lijkt de competitie beslist. Roda’46 ongeslagen aan kop gevolgd door een 3-tal ploegen (waaronder de Zuid) op 6 punten met nog 3 wedstrijden te gaan.

Volgende week Hoofdklasser Waterwijk uit voor de beker. Waterwijk meedraaiend om het kampioenschap in hun Hoofdklasse. Op papier dus een loodzware wedstrijd voor onze boys.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 16 november 2016 | 0 Reacties | 32 foto's

SPAKENBURG JO14-1 - ZUIDVOGELS JO14-1 1-5 5 NOV’16

Spakenburg JO14-1 - Zuidvogels JO14-1 1-5 5 nov’16Spakenburg JO14-1 - Zuidvogels JO14-1 1-5 5 nov’16
"JO14-1 neemt in 2e helft duidelijk afstand van Spakenburg"
Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-5
Scoreverloop: 0-1 Hikmet, 0-2 Omar, 1-2, 1-3 Liam, 1-4 Olivier, 1-5 Oscar.

Quick 1890 bleek een week eerder ook niet echt een tegenstander die het onze JO14-1 lastig kon maken. De aankomende weken treft de JO14-1 enkele ploegen uit de top van de ranglijst. Dan moet blijken waar we echt staan en of er meegedaan kan worden om het kampioenschap. Deze zaterdag was Spakenburg de eerste ploeg uit de top 5.

Op het prachtige hoofdveld in het stadionnetje van 2e divisionist Spakenburg werd aangetreden tegen hun JO14-1. Coach Appie voerde een kleine wijziging door in de opstelling, om meer rust achterin te krijgen vormden Jurgen en Cas vandaag het centrale duo. Hierdoor schoof Coen een linie naar voren om zijn aanvallende intenties meer vorm te kunnen geven. De eerste helft oogde wat gespannen, Zuidvogels nam direct het initiatief in handen maar het spel oogde onrustig. Nergens voor nodig daar de thuisploeg alle tijd en ruimte aan onze boys gaf om het spel te maken. Na enkele kleine speldenprikjes van Zuid op het doel van Spakenburg was het Hikmet die in de 7e minuut de score wist te openen. Via Bram werd Liam ingespeeld die vervolgens Omar in balbezit bracht, met een goede voortzetting kwam bleek Hikmet attent voor de goal om de openingstreffer te scoren. Nieuwe kansen om de voorsprong uit te breiden deden zich voor maar Zuidvogels was te onrustig op de helft van de tegenstander. Spakenburg kon er aanvallends nauwelijks iets tegenover stellen waardoor er weinig was te vrezen van de thuisploeg. In de 19e minuut had Olivier een enorme kans op de 0-2, Thijs plaatste een pass op Dylan die vervolgens Olivier in stelling bracht om 1 op 1 op de keeper af te kunnen ronden. Olivier faalde en zijn te slappe schot was een makkelijke prooi voor de Spakenburgse doelman. Nog geen minuut later liepen Dylan en Tarik elkaar in de weg alleen afgaand op de keeper, de inzet verdween naast het doel. In de laatste minuten werd Spakenburg zelfs iets gevaarlijker en kon de gelijkmaker zomaar vallen. Gelukkig bleef de Zuid dit gespaard want dat zou wel erg onverdiend zijn. Na 35 minuten in de stromende regen werd er voor de rust gefloten.

Na de rust beginnen de jongens gedreven en fel aan de tweede helft. Vanaf het begin is te zien dat ze stukken beter voetballen dan de eerste helft. Veel meer rust aan de bal en veel meer kansen aan het creëren door goed samenspel. Na ongeveer 5 minuten scoorde Omar met een mooie goal. Hij nam de hoog komende bal aan op zijn borst en scoorde met een volley. Nog geen minuut na deze goal scoorde Spakenburg de 1-2 met de hand van God. Helaas was dit niet te zien voor scheidsrechter en grensrechter en werd het doelpunt goedgekeurd. Na een aantal mooie, goed uitgespeelde aanvallen van Zuid, waarbij Spakenburg steeds meer op eigen helft ging spelen, kreeg Zuid een vrije trap. Vanaf een meter of 18 scoorde Liam prachtig bovenin de kruising, bij de toch zeer lange keeper van Spakenburg, een hele knappe goal. Het staat nu 1-3. Na een mooie opbouw van achteruit kwam de bal bij Omar. Hij maakte een hele mooie actie, gaf de bal voor op Olivier en hij tikte koelbloedig de bal laag naast de keeper, 1-4 dus. De overwinning was nu eigenlijk wel definitief. Met nog ruim een kwartier te spelen dacht Oscar: wat Liam kan, kan ik ook. Hij stond klaar om de vrije bal rond de 16 meter te nemen en schoot heel knap langs de muur in de korte hoek. Alweer een doelpunt dat zo bij Studio Sport uitgezonden kan worden.

Al met al een hele leuke wedstrijd om naar te kijken en een zeer eager Zuid. Ze straalden uit dat ze wilden winnen en hebben dit dan ook goed gedaan. Saillant detail: een man op leeftijd, aanhanger van Spakenburg, zei na afloop dat Zuid op alle, maar dan ook werkelijk alle fronten beter was en dat Spakenburg niks had in te brengen. Een groter compliment bestaat niet lijkt me.

Volgende week weer een topper op het programma, dan ontvangt Zuidvogels JO14-1 in een thuisduel het altijd lastige SO Soest. Soest staat in punten gelijk maar heeft één wedstrijd meer gespeeld, blijft de Zuid in achtervolging op Roda of wordt er afgehaakt in de strijd om de titel…

Arjan & Petra
Lees verder | Auteur: Arjan | 13 november 2016 | 0 Reacties | 17 foto's

ZUIDVOGELS JO14-1 – QUICK 1890 AFC JO14-2 6-0 29 OKT’16

Zuidvogels JO14-1 – Quick 1890 AFC JO14-2 6-0 29 okt’16"Matige vertoning JO14-1 leidt tot plichtmatige winst op Quick 1890"
Ruststand: 4-0
Eindstand: 6-0
Scoreverloop: 1-0 Liam, 2-0 en 3-0 Tarik, 4-0 Hikmet, 5-0 en 6-0 Dylan.

Na het prima bekeroptreden tegen Hoofdklasser BFC moest Zuidvogels JO14-1 aantreden tegen de JO14-2 van Quick 1890. In punten gelijk op de ranglijst, onze boys hebben echter 1 wedstrijd minder gespeeld. Op voorhand zou dit dus een leuke gelijke wedstrijd moeten kunnen worden.

Al direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat Zuidvogels de bovenliggende partij was. Zonder groots te spelen werd meermalen het strafschopgebied van de gasten opgezocht. Vooral Tarik bleek het 1e deel van de wedstrijd een plaag voor Quick. Al na 2 minuten moest Quick aan de handrem trekken en werd Tarik onreglementair neergehaald. De daaropvolgende penalty was een zekerheidje met Liam achter de bal, 1-0. Quick kwam met moeite van eigen helft en het was wachten op nieuwe doelpunten van de thuisploeg. Tarik bekroonde zijn goede spel door in de 11e minuut de score te verdubbelen. Er brak een fase aan waarin het niveau verder daalde, Quick kon niet echt beter en Zuidvogels had moeite goed veldspel op de mat te leggen. De doelpunten die Zuid maakte lieten overigens zien dat de JO14-1 wel degelijk prima kan voetballen, maar geconcentreerd blijven spelen tegen een middelmatige tegenstander blijft moeilijk. Na een half uur spelen dan de bevrijdende 3-0 via wederom Tarik die een mooie steekpass van Liam wist af te ronden. Nog geen minuut later de 4-0, ook deze goal was er één uit het boekje. Jurgen hield de bal goed binnen en speelde Tarik langs de lijn aan, Tarik liep door tot de achterlijn en zijn strakke voorzet bood Hikmet de mogelijkheid tot scoren te komen.

Na rust een ongeïnspireerd en slap Zuidvogels. Deze tegenstander kon de thuisploeg niet verontrusten en de punten waren binnen. Nadat Quick enkele minuten de ruimte kreeg om tot voetballen te komen was het Dylan die de score op 5-0 bracht. Na welgeteld 45 minuten dan toch eindelijk een 1e schotpoging op doel van de gasten, veel meer kon er deze wedstrijd niet genoteerd worden. Het was tenslotte Dylan die de 6-0 eindstand noteerde na goed te anticiperen uit een vrije trap van Coen.

Wederom een plichtmatige winst na een matige vertoning van de JO14-1 waarin zij helaas niet getest werden door de tegenstander. Hoogtepunten van deze wedstrijd waren enkele goed uitgespeelde doelpunten.

Volgende week het treffen tegen Spakenburg, dat zal andere koek worden. Spakenburg lijkt qua uitslagen dan toch echt een tegenstander van hetzelfde niveau. Voor de boys van de JO14-1 breken enkele belangrijke weken aan tegen concurrenten om de bovenste plekken. Weet de JO14-1 ook deze in winst om te zetten dan zal het gaan strijden om het kampioenschap.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 05 november 2016 | 0 Reacties | 12 foto's

HOOGLAND JO14-2 - ZUIDVOGELS JO14-1 0-12 15 OKT’16

Hoogland JO14-2 - Zuidvogels JO14-1 0-12 15 okt’16Hoogland JO14-2 - Zuidvogels JO14-1 0-12 15 okt’16
"Zuidvogels JO14-1 zet ook Hoogland opzij met dubbele cijfers"
Ruststand: 0-7
Eindstand: 0-12
Doelpuntenmakers: Omar 5x, Liam 2x, Coen 1x, Tarik 1x, Xander 1x, Tijn 1x, eigen doelpunt

Na een week eerder IJsselmeervogels kansloos met een 19-0 nederlaag naar huis gestuurd te hebben wachtte voor de JO14-1 van Zuid wederom een wedstrijd tegen een op het oog te hoog ingedeelde tegenstander. In Hoogland troffen we de JO14-2 van de plaatselijke vereniging welke hun eerdere competitiewedstrijden al kansloos hadden verloren.

Aan het einde van de ochtend zo rond half twaalf werd er gefloten voor aanvang van de wedstrijd. Zuidvogels zonder keeper Thijmen die vanwege vakantie verhinderd was maar met Thijmen Visser als vervangende doelman. Zoals verwacht had ook deze Thijmen niets te doen deze middag en hield hij zonder enig optreden zijn doel schoon. Het werd dan ook weer een makkelijke middag voor onze boys van de JO14-1. Zuidvogels nam gelijk het initiatief in deze wedstrijd en zette de thuisploeg onder druk. Hoogland bleek ook een tegenstander die niet opgewassen was tegen onze toppers. Al snel kon de keeper van de thuisploeg de bal uit het net vissen voor de openingstreffer gescoord door Omar. De doelpunten volgden elkaar snel op en zonder echt goed voetbal op de mat te leggen bereikten Zuid met een comfortabele 0-7 voorsprong de rust.

Na rust een zelfde beeld, Zuidvogels veel sterker en Hoogland een thuisploeg die ploeterend tegenstand bood. Ook nu vele kansen en doelpunten van Zuidvogels. Na eerdere uitslagen met dubbele cijfers kon ditmaal Hoogland aan de zegereeks toegevoegd worden. Na 2 maal 35 minuten kon er een 0-12 eindstand genoteerd worden. Met 9 uit 4 staan we virtueel 2e in de competitie achter Roda’46 van wie we na een mooie pot enige weken geleden onze enige punten verloren.

Tevreden met 3 punten in de pocket zonder erg goed te spelen keerden we huiswaarts. Langzaamaan begint duidelijk te worden welke ploegen in deze competitie om de titelstrijd zullen gaan strijden. Zuidvogels JO14-1 is één van deze gegadigden, binnenkort treffen we enkele directe tegenstanders die eveneens een gooi denken te doen naar het kampioenschap. Dan maar eens kijken waar de JO14-1 in deze competitie uitkomt.

Volgende week wacht dan eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. In BFC JO14-1 treffen onze boys een Hoofdklasser in de 2e wedstrijd van de bekerpoule. Saillant detail is dat oud Zuid gediende en vriend van vele Zuid-spelers Renzo Ohler in dit elftal speelt. Een uitdaging om de krachten te meten met een tegenstander die een klasse hoger speelt en uiteraard de eer om te winnen van je maatje voor vele spelers. Al met al op papier een mooie pot en goed moment om de balans op te maken waar onze JO14-1 nu eigenlijk staan.

Arjan
Lees verder | Auteur: Arjan | 20 oktober 2016 | 0 Reacties | 14 foto's