12991x bekeken sinds 4 augustus 2016
Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17

Teamblog

Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17

Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi sv Houten 6 jan’17
“Zuidvogels JO14-1 pakt 2e plaats op zaalvoetbaltoernooi sv Houten”

Aan het begin van dit nieuwe jaar voor de JO14-1 een leuk zaalvoetbaltoernooi. In Kortenhoef streden onze boys op vrijdagmiddag tijdens het jaarlijkse sv Houten Nieuwjaarstoernooi om de felbegeerde hoofdprijs, een slagroomtaart. Vier wedstrijden van 12 minuten 5 tegen 5 stonden op het programma om uit te maken wie met deze prijs huiswaarts zou keren.

Zuidvogels – UVV 2-02
Doelpuntenmakers: Jurgen en Xander
Openingswedstrijd van het toernooi voor JO14-1 was er een tegen UVV uit Utrecht. UVV, eveneens uitkomend in de 1e klasse, bleek een niet al te moeilijke horde om te nemen. Zuidvogels was absoluut de betere ploeg, vooral de 1-0 van Jurgen was een mooi voorbeeld van hoe zaalvoetbal gespeeld hoort te worden. Snel combinatiespel, 1x raken en dan afmaken. Via Xander kwamen we enigszins fortuinlijk op 2-0, zijn schot glipte door de handen van de keeper. Meerdere doelkansen voor o.a. Olivier hadden tot een grote winst moeten leiden, helaas werden deze om zeep geholpen. Aan de andere kant was Thijmen weer een attente keeper die met enkele knappe safes de 0 wist te houden waardoor de eerste winstpartij een feit werd.

Zuidvogels – Houten 1-0
Doelpuntenmaker: Xander
Het organiserende sv Houten was de volgende tegenstander, zij kwamen met hun 13-1 (spelend in de 3e divisie) in het veld. Deze jongens deden absoluut niet onder aan onze boys zodat er echt een wedstrijd ontstond. Het spel was wat moeizaam en er werd niet slim gespeeld. Een beetje als een kip zonder kop liepen onze boys in het veld in plaats van positioneel goed te staan, de bal het werk te laten doen en via combinatiespel je tegenstander uit proberen te schakelen. Met nog 2 minuten op de klok was het Xander die toch de winst over de streep wist te trekken met zijn winnende treffer.

Zuidvogels – Victoria 0-4
Na enkele wedstrijden was al wel duidelijk dat Victoria de beste ploeg van dit toernooi was. Niet zo vreemd daar zij op het veld uitkomen in de Hoofdklasse. Met een hoogstaande meevoetballende keeper creëerden zij een man meer situatie in het veld. Hierdoor konden zij snel druk zetten op de veldspelers van hun tegenstander. Zo ook tegen onze boys, lang ging het nog gelijk op maar juist hun prima positiespel en individuele kwaliteiten maakten uiteindelijk het verschil. Dat het nog 0-4 werd kwam mede doordat onze boys vol op de aanval bleven spelen en zo verdedigend grote gaten lieten vallen op het veld waar Victoria dankbaar gebruik van maakte.

Altius – Zuidvogels 0-4
Doelpuntenmakers: Coen, Oskar, Cas en Bram.
Het nog puntloze Altius, kampioen geworden in hun 2e klasse, was de laatste tegenstander. Niet verliezen zou een 2e plaats opleveren, de slagroomtaart was al uit beeld na de nederlaag tegen latere toernooiwinnaar Victoria. Het niveauverschil bleek inderdaad te groot, Zuidvogels kon freewheelend een ruime voorsprong opbouwen. Na prima spel opende Coen met een schot van korte afstand score. Met een bekeken schot verdubbelde Oskar de scoren tot 0-2. Een handsbal leverde een penalty op, Cas eiste de bal op en met een harde schuiver liet hij de keeper in de rechterhoek kansloos. Meerdere grote kansen waren er maar werden niet verzilverd. Enkele mooi individuele zaalvoetbalacties van o.a. Olivier leverden helaas geen doelpunten op. Het was Bram die uiteindelijk de eindstand nog op 0-4 bracht.

Een prima 2e plaats, kijkend naar het niveau van de tegenstanders een juiste afspiegeling van de eindstand. Zaalvoetbal blijkt toch wel heel wat anders dan veldvoetbal. De één komt dan ook beter tot zijn recht dan de ander maar bovenal hadden de heren het weer erg gezellig met elkaar.

Alle uitslagen JO14-1:
Zuidvogels - UVV 2-0
Houten – Victoria 0-4
Altius – UVV 0-2
Zuidvogels – Houten 1-0
Victoria – Altius 5-0
UVV – Houten 0-1
Zuidvogels – Victoria 0-4
Altius – Houten 0-3
UVV – Victoria 0-5
Altius - Zuidvogels 0–4

Eindstand:
1) Victoria 12 pnt (+18 )
2) Zuidvogels 9 pnt (+3)
3) Houten 6 pnt (-1)
4) UVV 3 pnt (-6)
5) Altius 0 pnt (-14)

De winterstop is nog gaande, naar verwachting eind januari begin februari zal er pas weer een start gemaakt gaan worden met de Voorjaarscompetitie. In de tussentijd wordt er getracht nog enkele oefenwedstrijden in te roosteren zodat de heren wel in wedstrijdritme komen.

Arjan
Auteur: Arjan Hartevelt | 07 januari 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in